Roman Abramovič u problemu zbog politike i špijuna?

Milijarderu Romanu Abramoviču, 13. najbogatijem čoveku u Britaniji, istekla je viza koja se dodeljuje investitorima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.05.2018.

21:21

Roman Abramovič u problemu zbog politike i špijuna?
Getty Images / Peter Macdiarmid / Staff

BBC navodi da mu obnavljanje vize traje duže nego uobičajeno i podseća da se ovo dešava tokom povećanih diplomatskih napetosti između Londona i Moskve nakon trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solzberiju 4. marta.

Upitan o Abramovičevoj vizi, ministar odbrane Britanije Ben Volas rekao je za BBC da ne komentarišu pojedinačne slučajeve.

Iz Abramovičeve kancelarije stigao je sličan odgovor.

Abramovičeva viza istekla je pre tri nedelje.

Izveštač BBC za unutrašnju politiku Danijel Sendfor naveo je da Abramovič po svoj prilici nesmetano posluje u Rusiji, bez mešanja Kremlja, što nagoveštava da je Abramovič blizak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

On je naglasio da nije u potpunosti jasno da li je kašnjenje njegove nove vize na bilo koji način povezano sa pogoršanjem odnosa Britanije i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: