"Kultura nasilja u kojoj mladi odrastaju..."

Novi šef Nacionalne asocijacije vlasnika oružja SAD Oliver Nort za poslednje pucnjave u SAD okrivio je "kulturu nasilja" u kojoj mladi odrastaju.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.05.2018.

20:09

freeimages.com

On će uskoro biti i zvanično postavljen na tu funkciju i kaže da vlasti uporno leče simptome umesto da "iskorene bolest", prenosi AP.

Nort je rekao da bolest nije Drugi amandman američkog Ustava, koji Amerikancima dozvoljava da legalno poseduju oružije, i da lišavanje građana, koji poštuju zakon, njihovog oružja neće sprečiti pucnjave kao onu u Teksasu.

On je rekao da je "bolest" to što mladi odrastaju u kulturi u kojoj je nasilje uobičajeno, prenosi AP.

Kao primere naveo je nasilne filmove i televizijske programe i drogu, a pogotovo lek "ritalin" koji se koristi u lečenju sindroma hiperaktivnosti.

Potpredsednik SAD Majk Pens je, samo nekoliko sati nakon pucnjave u srednjoj školi u Teksasu, gde je ubijeno 10 osoba, izjavio da predsednik Donald Tramp radi na tome da američke škole i zajednice budu bezbednije.

Ovo je bila treća pucnjava za nedelju dana, a 22. po redu od početka godine u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: