"Od opcije da budemo provincija proširene Srbije..."VIDEO

Posle polaganja zakletve, čime je preuzeo dužnost predsednika Crne Gore, Milo Đukanović je poručio da na tu dužnost stupa sa osećanjem časti i odgovornosti.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.05.2018.

13:36

Screenshot Tanjug

On je istakao da je ponosan na ostvarenja koja su postignuta.

"Od opcije da budemo provincija proširene Srbije, koja nam se nudila kao aternativa na predsedničkim izborima 1997. godine, Crna Gora je u međuvremenu postala ekonomski najrazvijenija zemlja na Zapadnom Balkanu, lider reformi i pregovora sa Evropskom unijom i izvesno prva sledeća članica tog saveza", rekao je DJukanović na Cetinju.

Đukanović, čiju inauguraciju crnogorski mediji prenose uživo, poručio da nova Crna Gora, obavezana prema precima, nastavlja njihovo delo.

Navodeći da je EU potrebna unutrašnja konsolidacija, DJukanović je rekao da to znači i preispitivanje vizije ujedinjenja, što utiče na spoljnopolitičku sliku Zapadnog Balkana.

"Kao da je danas u izvesnoj meri zamagljena evropska budućnost našeg regiona, koja početkom novog veka nije bila upitna", rekao je DJukanović.
Predsednik parlamenta, Ivan Brajović, kazao je da su građani na izborima izabrali predsednika od kojeg zahtevaju da vodi Crnu Goru - istu onu koju su izglasalli na referendum 21. maja 2006.

Tome je, kako je rekao, dorastao izabrani predsednik, lider DPS-a, Milo Đukanović.

"Mi znamo, a shvatili su i drugi, Crna Gora nikad nije priznavala strah i nije se štedela u okršajima sa jačima i moćnijima. Postali smo partneri i učesnici u donošenju odluka na globalnoj političkoj mapi", rekao je Brajović.

Šef crnogorskog parlamenta rekao je da Crna Gora nema kompleks male države.

"Naš put je i vaš put, godine DJukanoviću i on neće biti jednostavan. Naša odgovornost je velika, jer građani su nas birali da ne dopustimo zablude i strateška lutanja", rekao je Brajović, poručujuči da upravljanje državom traži zrelom i političko iskustvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: