Umrla još dva Palestinca ranjena u protestima kod Gaze

Dvojica Palestinaca koje su izraelski vojnci ranili u ponedeljak u sukobima na granici pojasa Gaze i Izraela, podlegli su povredama.

Izvor: B92

Subota, 19.05.2018.

13:39

Umrla još dva Palestinca ranjena u protestima kod Gaze
Foto: Tanjug, AP

Kako je navedeno, te dve žrtve, jedan 20-godišnjak i jedan 58-godišnjak, bili su u kritičnom stanju.

Prema podacima palestinskog Ministarstva, njihovom smrću se broj poginulih u sukobima ove nedelja na granici pojasa Gaze povećao na 64.

AP na navodi da su izraelski vojnici samo u ponedeljak ubili 59 Palestinaca i da je to bio dan s najviše žrtava poslednjih godina.

Bila je to takođe kulminacija masovnih nedeljnih protesta u pograničnom području započetih 30.marta.

Cilj protesta, kako tvrdi islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze, jeste ukidanje izraelske i egipatske blokade te palestinske teritorije.

Od početka demonstracija nazvanih "Marš povratka" jer se protestuje i za pravo na povratak palestinskih izbeglica na sadašnju teritoriju Izraela, poginulo je više od 110 Palestinaca, a preko 2.500 ih je ranjeno bojevom municijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: