Vesić: Dobro je da imamo Vučića...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi mudru spoljnu politiku koja je u interesu srpskog naroda, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: B92

Subota, 19.05.2018.

09:13

Vesić: Dobro je da imamo Vučića...
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

"Dobro je da imamo predsednika Vučića i njegovu mudru politiku i kao mala zemlja moramo da izbegnemo sukobe, ali moramo da vodimo računa i o svom interesu i vodimo srpsku politiku. Ni rusku, ni američku, ni kinesku, već srpsku politiku, u interesu naših ljudi", rekao je Vesić gostujući na Pinku.

On je rekao da je veoma važno kada predsednik Srbije boravi na skupovima kao što je bio evropski samit u Sofiji, sa kojih pošalje pozitivnu poruku i to je znak investitorima da dodju u Srbiju.

Vesić ističe da nijedan investitor neće doći u našu zemlju ako je politički nestabilna i ako se ne zna njena ekonomska politika.

Kako prenosi državna agencija Tanjug, Vesić je "naglasio da, na primer, sada imamo veliki broj turskih investitora upravo zahvaljujući tome što je Vučić imao kontakte sa predsednikom Turske Redžepom Erdoganom iako su to neki kritikovali kako je Erdogan diktator, dok za britansku kraljicu kada je primila Erdogana nije bio diktator".

Govoreći o istrazi posledica NATO bombardovanja 1999. po zdravlje gradjana Srbije, kao i uticaju na životnu sredinu, Vesić je naglasio da imamo pravo da utvrdimo šta se desilo i da tražimo odštetu.

"Imamo pravo da utvrdimo da li je bombardovanje u NATO agresiji ostavilo posledice na nase stanovništvo, a očigledno jeste", naglasio je Vesić.

Rekao je da je bio u prilici da pomogne objavljivanje knjige profesora Radomira Kovačevića o posledicama bombardovanja, koji je od njega zatražio pomoć.

Vesić kaže da se Kovačević skoro jedini bavio time i da sada svi kupuju tu knjigu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: