Pred susret s Trampom, Kim pozvao vojsku na sastanak

Vojna komisija vladajuće severnokorejske partije održala je sastanak, kojim je predsedavao lider Kim Džong Un.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.05.2018.

10:52

Pred susret s Trampom, Kim pozvao vojsku na sastanak

Na tom sastanku je bilo reči o personalnim promenama i organizacionim pitanjima s ciljem jačanja nacionalne odbrane u vojnom i političkom smislu.

"Na sastanku je dogovoreno niz organizacionih mera u cilju daljeg jačanja revolucionarne vojske partije i sveukupnog rada na odbrani zemlje", saopštila je severnokorejska državna novinska agencija KCNA, prenela je južnokorejska agencija Jonhap.

Kim je analizirao primenu vojnih i političkih zadataka Narodne armije i ukazao je na glavne smernice vojne izgradnje i vojnih aktivnosti.

To je bio prvi susret komisije od sedmog kongresa partije održanog u maju 2016. godine.

Detalji organizacionih izmena nisu saopšteni, navela je južnokorejska agencija, koja je podsetila i da Kim i američki predsednik Donald Tramp treba da održe samit 12. juna u Singapuru, gde će nuklearni program Severne Koreje biti na vrhu agende.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: