Tramp opet "pegla" reči: Kad kažem životinje, mislim na...

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp pokušao je da objasni na šta je mislio kada je o imigrantima rekao da "to nisu ljudi već životinje koje treba proterati".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Po ko zna koji put američki predsednik je svojom izjavom izazvao lavinu komentara pa je naknadno morao da objašnjava šta je zapravo mislio.

Naime, Tramp je nazvao životinjama ilegalne imigrante u državi Kaliforniji na okruglom stolu o gradovima SAD koji imigrantima pružaju utočište. "To nisu ljudi, to su životinje. Proterujemo ih iz zemlje brzinom koju nikada ranije nismo imali", rekao je američki predsednik i dodao da kalifornijski zakon pruža utočište "opakim prestupnicima koji su jedni od najnasilnijih u svetu, kao što su članovi grupe MS-13", kriminalne bande iz Salvadora.

Njegova izjava je izazvala žestoke reakcije demokrata koji su rekli da su imigranti ljudska bića. "Nisu životinje, nisu kriminalci, nisu šverceri droga, nisu silovatelji. Oni su ljudska bića", rekao je demokratski poslanik Džared Polis iz američke savezne države Kolorado.

Tramp je zatim morao da "ispegla" svoju izjavu pa je obrazložio da je pod terminom "životinje" mislio na imigrante, pripadnike kriminalnih bandi koji ilegalno ulaze u SAD, a ne na druge imigrante.

On je to kazao odgovarajući na pitanje novinara nakon susreta sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, prenosi AP.Prema njegovim rčima, taj njegov izraz "životinje" odnosio se na pripadnike kriminalne bande MS-13.

"MS-13, to su životinje koje ulaze u našu zemlju. Kada MS-13 uđu, kada uđu drugi članovi kriminalne bande u našu zemlju, smatram ih životinjama. I znate šta, uvek ću", rekao je Tramp.

Svet

strana 1 od 443 idi na stranu