Policija otkrila ko je sekao drveće na Košutnjaku

Beograd -- Drugo osnovno tužilaštvo, u saradnji sa policijom na Čukarici, identifikovalo trojicu osumnjičenih za nedozvoljenu seču drveta u Košutnjaku 30. aprila.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot Tanjug
Screenshot Tanjug

To su D.R, P.K. i D.T, saopšteno je danas iz tužilaštva. Njima se na teret stavlja krivično delo pustošenje šuma, a krivična prijava tužilaštvu će protiv njih biti podneta u redovnom krivičnom postupku.

Po okončanju krivičnog postupka, kao i o donetoj odluci tužilaštvo će blagovremeno obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.

Reč je o nedozvoljenoj seči drveta u parku Košutnjak koji je zabeležio snimatelj Tanjuga praveći reportažu o pripremama za Prvomajski uranak. Na snimku se vidi kako mladić sekirom udara drvo dok nekoliko njih stoje okolo.

Krivični zakonik Srbije je propisao da "ko protivno propisima ili naredbama nadležnih organa vrši seču ili krčenje šume, ili ko oštećuje stabla ili na drugi način pustoši šume ili obori jedno ili više stabala u parku, drvoredu ili na drugom mestu gde seča nije dozvoljena, kazniće se novcanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Ko seče drvo u zaštićenoj šumi, nacionalnom parku ili u drugoj šumi sa posebnom namenom, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine, propisuje krivični zakon.

Hronika

strana 1 od 108 idi na stranu