Maturanti zaplesali u Jagodini i Nišu VIDEO

Jagodina, Niš -- Više od 700 maturanata srednjih škola Jagodine danas je na glavnom gradskom trgu plesalo "kvadril" na muziku Johana Štrausa. Maturanti plesali i u Nišu.

Podeli
Foto: Ljiljana Pavlović, B92.net
Foto: Ljiljana Pavlović, B92.net

Plesače je ispred Skupštine grada pozdravila i maturantima zaželela sreću u daljnjem školovanju zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović.

Ovo je 12. učešće maturanata Jagodine u ovoj manifestaciji, a na kraju plesa i plesači i gledaoci, kojih je bilo nekoliko stotina, odigrali su užičko kolo.

Ovim plesom, maturanti su završili školsku godinu. U manifestaciji u Pomoravskom okrugu učestvovali su maturanti iz Ćuprije i Paraćina.

Oko 1.500 maturanata iz niških gimnazija i srednjih stručnih škola otplesalo je danas tačno u podne na Trgu kralja Milana maturski ples kadril.

Učenici iz Niša obučeni u plave i roze macije, maturski ples uz kompoziciju "Slepi miš" Johana Štrausa otplesali su na centralnom gradskom trgu 13. godinu zaredom.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Bađur rekao je da učešćem mladih u "Maturantskom plesu" pokazujemo da smo deo Evrope, kojoj težimo. ;

"Više od 1.500 naših sugradjana završava jednu etapu u životu i ulazi u mnogo ozbiljniju. Nadam se da će svako od njih naći svoje mesto i ostvariti svoje želje i svoje snove", istakao je Banđur.

Koordinator Kancelarije za mlade Stevan Živković rekao je da su ta kancelarija i Grad Niš ove godine izdvojili 1,2 miliona dinara za organizaciju maturskog plesa. ;

Podsetio da je plesni klub "La luna" obučavao mlade za plesanje kadrila.

Manifestacija „Maturantski ples“ podrazumeva da učenici završnih razreda srednjih škola i gimnazija, u isto vreme u svim evropskim gradovima koji učestvuju, plešu istu koreografiju uz kompoziju „Slepi miš“ Johana Štrausa. Obučeni u crvene i plave maice, njih 1.500 zaplesalo je u centru Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 144 idi na stranu