Maturanti zaplesali u Jagodini i Nišu VIDEO

Više od 700 maturanata srednjih škola Jagodine danas je na glavnom gradskom trgu plesalo "kvadril" na muziku Johana Štrausa. Maturanti plesali i u Nišu.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

13:40

Maturanti zaplesali u Jagodini i Nišu VIDEO
Foto: Ljiljana Pavloviæ, B92.net

Plesače je ispred Skupštine grada pozdravila i maturantima zaželela sreću u daljnjem školovanju zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović.

Ovo je 12. učešće maturanata Jagodine u ovoj manifestaciji, a na kraju plesa i plesači i gledaoci, kojih je bilo nekoliko stotina, odigrali su užičko kolo.

Ovim plesom, maturanti su završili školsku godinu. U manifestaciji u Pomoravskom okrugu učestvovali su maturanti iz Ćuprije i Paraćina.

Oko 1.500 maturanata iz niških gimnazija i srednjih stručnih škola otplesalo je danas tačno u podne na Trgu kralja Milana maturski ples kadril.

Učenici iz Niša obučeni u plave i roze macije, maturski ples uz kompoziciju "Slepi miš" Johana Štrausa otplesali su na centralnom gradskom trgu 13. godinu zaredom.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Bađur rekao je da učešćem mladih u "Maturantskom plesu" pokazujemo da smo deo Evrope, kojoj težimo. ;

"Više od 1.500 naših sugradjana završava jednu etapu u životu i ulazi u mnogo ozbiljniju. Nadam se da će svako od njih naći svoje mesto i ostvariti svoje želje i svoje snove", istakao je Banđur.

Koordinator Kancelarije za mlade Stevan Živković rekao je da su ta kancelarija i Grad Niš ove godine izdvojili 1,2 miliona dinara za organizaciju maturskog plesa. ;

Podsetio da je plesni klub "La luna" obučavao mlade za plesanje kadrila.

Manifestacija „Maturantski ples“ podrazumeva da učenici završnih razreda srednjih škola i gimnazija, u isto vreme u svim evropskim gradovima koji učestvuju, plešu istu koreografiju uz kompoziju „Slepi miš“ Johana Štrausa. Obučeni u crvene i plave maice, njih 1.500 zaplesalo je u centru Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: