Zagorka Dolovac razgovarala sa glavnim francuskim tužiocem

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac sastala se s generalnim tužiocem Francuske Žan Klod Maranom, u Generalnom tužilaštvu Francuske u Parizu.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

10:03

Zagorka Dolovac razgovarala sa glavnim francuskim tužiocem
Kabinet Republièkog javnog tužioca

Rrazgovarano je o dosadašnjoj uspešnoj bilateralnoj saradnji Republičkog javnog tužilaštva Srbije i tužilaštva Francuske, što je rezultiralo potpisivanjem Deklaracije o saradnji, razmenom iskustava i direktnim i brzim postupanjem po zamolnicama u okviru međunarodne pravne pomoći, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Konstatovano je da je saradnja bila na visokom nivou, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima, trgovine oružjem i drugih teških krivičnih dela i da će se daljim jačanjem saradnje Republičkog javnog tužilaštva i pravosudnih organa Republike Francuske doprineti jačanju vladavine prava, bezbednosti i stabilnosti.

Zagorka Dolovac je u Parizu učestvovala na Desetom sastanku Mreže generalnih tužilaca koji postupaju pred Vrhovnim sudovima država članica Evropske unije, od 16. do 18. maja, koju je otvorila ministarka pravde Republike Francuske Nikol Belubet.

"Učešćem u radu Mreže generalnih tužilaca Evropske unije Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije nastavlja da jača međunarodnu pravosudnu saradnju, kao pouzdan partner evropskim tužilaštvima u uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, i drugih teških transnacionalnih krivičnih dela", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: