Brnabićeva o slučaju "Marović": O tome pravosudni organi

Sofija -- Premijerka Ana Brnabić izjavila da će odluku o zahtevu Crne Gore za izručenje Svetozara Marovića doneti pravosudni organi.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr
FOTO Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Odgovarajući na pitanje novinara u Sofiji o odnosima sa Crnom Gorom i slučajem "Marović", Brnabić je navela da je Srbija uvek otvorena za dijalog i da ona ima odličnu i stalnu komunikaciju sa premijerom Crne Gore.

"Što se tiče izručenja to je do pravosudnih organa i ona je van dometa Vlade Republike Srbije", precizirala je Brnabić. Ona je naglasila da u odnosima sa Crnog Gorom ne postoje problemi.

"Važno je da imamo stalnu komunikaciju, otvoren dijalog i da svi zajedno stalno radimo na tome da region bude stabilan. Bez stabilnog regiona i bez percepcije da je region stabilan niko neće moći da ide napred", naglasila je premijerka.

Crna Gora je prošle godine raspisala poternicu za nekadašnjim visokim funkcionerom crnogorske vladajuće DPS i njegovim sinom Milošem, zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju su osuđeni nakon malverzacija u Budvi kojim je naneta višemilionska šteta lokalnom budžetu.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu