LSV: Iz budžeta Novog Bečeja najviše para za "pevaljke"

Novi Sad -- LSV optužila opštinske vlasti u Novom Bečeju da su više novca u budžetu izdvojili za "pevaljke", nego za poljoprivredu i funkcionisanje opštine.

Izvor: Beta
Podeli

Liga socijaldemokrata Vojvodine je upitala zašto je Novi Bečej "za pevaljke" izdvojio 48 miliona dinara iz gradske kase, "što je na kraju kada se dodaju sredstva republike i pokrajine oko 70 miliona, a što je više nego za poljoprivredu i funkcionisanje grada".

"Zašto u izveštaju i planu Štaba za vanredne situacije nema ni reči o prošlogodišnjoj suši, kao i o tome zašto je grad sve zapušteniji i prljaviji i zašto se prave greške pri organizaciji licitacije državne zemlje", upitao je LSV.

Ta stranka je upitala i koji posao obavlja osoba koja se nalazi na "izmišljenom" radnom mestu pomoćnika predsednika Skupštine grada i dodala da samo u Novom Bečeju predsednik opštine i njegov zamenik ne prisustvuju i onako retkim sednicama lokalne skupštine

LSV je ocenila da primer Novog Bečeja pokazuje da se i na lokalnom nivou pokušava obesmisliti parlamentarizam, kao što se to radi u Skupštini Srbije.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu