Brnabić: Razumem Ramu, ali...

Premijerka Srbije se u obraćanju na Bečkom ekonomskom forumu u Sofiji na samom početku obraćšanja osvrnula na pesimistično izlaganje Edija Rame.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan MILJEVIC/ nr
Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan MILJEVIC/ nr

Albanski premijer je, kada je pozvan za govornicu, najpre izašao iz sale, da bi se posle vratio za govornicu, uz reči da je Albanija dosta čekala EU i da sada oni malo sačekaju. Rekao je da je “jedna stvar sigurna - da oni imaju puteve i podzemne železnice, ali nikad neće imati osećaj života koji mi imamo u regionu”.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja se takođe nalazi na Bečkom ekonomskom forumu, kao i Rama, se u svom obraćanju osvrnula na pesimistično izlaganje albanskog premijera.

Brnabić je rekla da se može složiti sa kolegom da postoje nepravičnosti u procesu pristupanja, ali i da se mora imati u vidu da Evropa donosi pozitivne stvari regionu, pre svega zajedništvo, koje do sada nije viđeno tako.

„U potpunosti razumem Ramu i Srbija u potpunosti podržava Albaniju. Verujemo da je Albanija zaslužila početak pregovora“, kazala je ona.

Brnabić je istakla da su regionu potrebni mir i stabilnost, gradjanima prosperitet, da vide jasnu budućnost za sebe i svoje porodice. Zbog toga, kako ističe, otvaranje pristupnih pregovora sa Albanijom i Makedonijom bilo bi značajno.

„Imamo naše sopstvene probleme u pristupnom procesu, ali stojimo uz naše susede i prijatelje“, poručila je ona.

Brnabić je potom istakla da, kao neko ko je iz biznisa došao u politiku, može da poredi oba sveta: „Biznis treba da predvodi, a politika da je sledi još efektivnije“, naglasila je ona. Prema njenim rečima, biznis je po prirodi pragmatičniji, dok to političari nisu.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu