Brnabić: Razumem Ramu, ali...

Premijerka Srbije se u obraćanju na Bečkom ekonomskom forumu u Sofiji na samom početku obraćšanja osvrnula na pesimistično izlaganje Edija Rame.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

12:30

Brnabić: Razumem Ramu, ali...
Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan MILJEVIC/ nr

Albanski premijer je, kada je pozvan za govornicu, najpre izašao iz sale, da bi se posle vratio za govornicu, uz reči da je Albanija dosta čekala EU i da sada oni malo sačekaju. Rekao je da je “jedna stvar sigurna - da oni imaju puteve i podzemne železnice, ali nikad neće imati osećaj života koji mi imamo u regionu”.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja se takođe nalazi na Bečkom ekonomskom forumu, kao i Rama, se u svom obraćanju osvrnula na pesimistično izlaganje albanskog premijera.

Brnabić je rekla da se može složiti sa kolegom da postoje nepravičnosti u procesu pristupanja, ali i da se mora imati u vidu da Evropa donosi pozitivne stvari regionu, pre svega zajedništvo, koje do sada nije viđeno tako.

„U potpunosti razumem Ramu i Srbija u potpunosti podržava Albaniju. Verujemo da je Albanija zaslužila početak pregovora“, kazala je ona.

Brnabić je istakla da su regionu potrebni mir i stabilnost, gradjanima prosperitet, da vide jasnu budućnost za sebe i svoje porodice. Zbog toga, kako ističe, otvaranje pristupnih pregovora sa Albanijom i Makedonijom bilo bi značajno.

„Imamo naše sopstvene probleme u pristupnom procesu, ali stojimo uz naše susede i prijatelje“, poručila je ona.

Brnabić je potom istakla da, kao neko ko je iz biznisa došao u politiku, može da poredi oba sveta: „Biznis treba da predvodi, a politika da je sledi još efektivnije“, naglasila je ona. Prema njenim rečima, biznis je po prirodi pragmatičniji, dok to političari nisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: