Smenjen direktor zbog zamene beba u porodilištu

Podgorica -- Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Mikelić razrešen je te dužnosti zbog skandala kada je jedna porodilja otpuštena iz Klinike sa tuđom bebom

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages/Christopher Furlong
Foto: Gettyimages/Christopher Furlong

On je razrešen na zahtev crnogorskog ministra zdravlja Kenana Hrapovića, prenosi CdM.

Istovremeno, Klinički centar Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamene bebe, jer kako su naveli u toj zdravstvenoj ustanovi, sumnjaju da je reč o sabotaži, prenosi RTCG.

"Povodom propusta u Odeljenu za terminsku novorođenčad menadžment Kliničkog centra Crne Gore je pokrenuo krivični postupak protiv medicinske sestre jer osnovano sumnja da se radi o sabotaži a ne o slučajnom propustu", navodi se u saopštenju KČG.

Kako se navodi, zbog propusta su razrešene dužnosti načelnica i glavna sestra odeljenja, a protiv njih su kao i protiv dežurnog lekara-neonatologa spornog dana, pokrenuti disciplinksi postupci.

"Menadžment KČG ispituje sve okolnosti nastalog incidenta. Za sada je utvrđeno da nije došlo do sistemske greške, već do nesavesnog rada pojedinca. Da je medicinska sestra ispoštovala procedure i protokole ovakav propust, ne bi bio moguć", napominju iz KČG.

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore u sredu je sa porodiljom otpuštena tuđa beba.

Zemenu beba uočio je otac bebe koji je primetio da je beba sitnija, a kada su došli kući ustanovili su i da broj narukcice nije isti, nakon čega su se vratili u KČG po svoje dete.

Region

strana 1 od 116 idi na stranu