Plenković : Važno da se odnosi SRB i HR relaksiraju

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je na marginama skupa u Sofiji kratko razgovarao sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.05.2018.

17:54

Plenković : Važno da se odnosi SRB i HR relaksiraju
Foto: Tanjug/Hina/Denis Ceriæ

On je istakao da je važno da se odnosi dveju država relaksiraju.

"Činjenica da Srbija pregovara, predstoji joj još puno rada, važno je da se odnosi relaksiraju. Treba biti fer i strog, ali moramo otvarati dinamičnu perspektivu ubrzanja kretanja naših suseda prema EU, a ne usporavanja", naveo je Plenković novinarima nakon samita.

Izrazio je zadovoljstvo što je Sofijskom deklaracijom pozdravljena inicijativa Hrvatske, da naredni ovakav skup bude održan u Zagrebu 2020.

"Zadovoljan sam što smo u zaključcima ove Sofijske deklaracije pozdravi inicijativa Hrvatske, da se sastanak 2020. održi u Zagrebu. To je snažna poruka naše vlade i Hrvatske", kazao je hrvatski premijer.

On je ocenio da je ta politička poruka, kako je rekao, daleko najvažnija i najbitnija.

"Hrvatska je od Soluna pa do danas prošla transformaciju i naš primer je model za naše susede", kazao je i dodao da je "evropskih put suseda garancija razvoja Hrvatske".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: