CG: Izmišljeno silovanje devojčice? Srbin na slobodi

Državljanin Srbije nastanjen u Podgorici A. D. (31) napustio je ćeliju spuškog zatvora, gde je bio zbog sumnje da je silovao devetogodišnju devojčicu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

10:15

CG: Izmišljeno silovanje devojčice? Srbin na slobodi
Ilustracija: Thinkstock

Njemu je pritvor ukinut na predlog tužioca u Višem državnom tužilaštvu nakon dokaza koji su ozbiljno poljuljali sumnju da je počinio delo za koje se tereti, piše Dan, a prenosi CDM.

Naime, prema nezvaničnim saznanjima Dana, nedavno je ponovljeno saslušanje devojčice čije silovanje je prijavljeno, ali i njene majke, koja je sa osumnjičenim bila u emotivnoj vezi.

Žena je, kako se navodi, na poslednjem saslušanju promenila iskaz, kada su istražitelji zaključili da je silovanje prijavljeno kako bi se osvetila A. D..

Takođe, pre ovoga, tužilaštu je dostavljen nalaz Kliničkog centra Crne Gore u kojem je, prema saznanjima Dana, konstatovano da devojčica nije imala povrede koje bi ukazivale na to da je žrtva silovanja. Upravo nakon toga, devojčica i njena majka su promenile iskaze.

A. D. je uhapšen krajem marta, kada je majka sa devojčicom došla u Centar bezbednosti Podgorica i optužila dugogodišnjeg emotivnog partnera da joj je silovao kćerku

Na naknadnom saslušanju tvrdile su da je devojčica pet puta bila žrtva seksualnog zlostavljanja očuha. Majka devojčice tvrdila je čak i da je njena kćerka imala promene na telu i u ponašanju zbog traume koju je doživela.

Ipak, svi dokazi i istražne radnje doveli su u sumnju ove navode, nakon čega se osumnjični za ovo teško delo našao na slobodi. Osumnjičeni je sa devojčicom, njenom majkom i još jednim detetom živeo u Podgorici.

On je pred tužiocem od početka istrage negirao krivicu, tvrdeći da nikada nije počinio nijedno krivično delo nad devojčicom, a kamoli da ju je silovao, pojašnjavajući motive zbog kojih je, kako je tvrdio, lažno prijavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: