Tusk: EU će se pridržavati sporazuma s Iranom

Evropska unija pridržavaće se nuklearnog sporazuma s Iranom, rekao je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

21:41

Tusk: EU će se pridržavati sporazuma s Iranom
Foto: Tanjug/Virginia Mayo

Kako je rekao, izvršni predstavnici zemalja-članica EU u Briselu odbraniće ako bude trebalo interese evropskih kompanija koje posluju sa Teheranom zbog sankcija SAD.

"Što se tiče iranskog nuklearnog sporazuma, saglasili smo se jednoglasno da EU ostaje privržena sporazuma sve dok Iran ostaje u potpunosti saglasan s njim. Komisiji je dato zeleno svetlo da bude spremna da deluje gde god budu evropski intersi pogođeni", rekao je Tusk u Sofiji, prenela je agencija Rojters.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker na istoj konferenciji za novinare rekao je da je Evropa spremna da započne razgovore o trgovinskoj liberalizaciji sa SAD u pojedinim područjima ako bi Vašington trajno "izuzeo" tarife na aluminijum i čelik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: