BNV traži otklanjanje prepreka za nastavu na bosanskom

Potpredsednik BNV Esad Džudžo traži od ministra prosvete Mladena Šarčevića da otkloni sve prepreke u sprovođenju celokupne nastave na bosanskom jeziku u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

12:55

BNV traži otklanjanje prepreka za nastavu na bosanskom
Ilustracija: Thinkstock

On je u pismu tražio od Šarčevića i da pošalje instrukcije školskim upravama i direktorima osnovnih i srednjih škola o validnosti seftifikata o poznavanju bosanskog jezika, koje je do 1. septembra 2014. godine izdavala Stručna komisija ovog nacionalnog organa u skladu sa zakonom.

Džudžo je detaljno naveo sve nedostajuće segmente za celokupno obrazovanje na bosanskom jeziku - od standarda za kraj prvog ciklusa osnovnog obrazovanja, preko pojedinih udžbenika, do uvrštavanja svih izdanja udžebika na tom jeziku u katalog koji je objavljen 30. aprila ove godine.

Nastava na bosanskom jeziku u osnovnim i srednjim školama u Srbiji uvedena je pre pet godina, kada su Bošnjaci ostvarili to zakonom garantovano pravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: