Književnik Vulin: Da li ste spremni da ostanete čovek...

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin predstavio je na Književnom salonu u Sankt Peterburgu rusko izdanje svoje knjige "Lepota" .

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

18:41

Književnik Vulin: Da li ste spremni da ostanete čovek...
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Knjigu je izdala jedna od najvećih ruskih izdavačkih kuća Alateja.

Ovo je druga Vulinova knjiga prevedena na ruski jezik posle knjige "Mrak" izdate prošle godine.

"Lepota je roman koji govori o nama, o jednom teškom, smutnom vremenu, o vremenu 1204. godine kada građanski rat razbija srpsku državu, kada krstaši osvajaju Carigrad, kada se svet menja. Pitanja koja su nam postavljali tada su pitanja koja nam postavljaju i sada. To je pitanje da li ste spremni da ostanete čovek u vremenima neljudi", rekao je Vulin predstavljajući knjigu.

Kaže i da je "u književnom svetu teško naći veće priznanje nego kada imate priliku da se nešto što ste vi napisali prevede na ruski jezik i pojavi na ruskom tržištu".

Vulin se prethodno obratio i na plenarnoj sesiji "Čovek koji čita je uspešan čovek" na kojoj su učestvovali predsednik Ruskog književnog saveza, Stepahin, viceguverner Sankt Peterburga, Govorunov i ruski kosmonaut, Rjazanski, navodi se u saopštenju.

Trinaesti Međunarodni književni salon u Sankt Peterburgu ove godine je posvećen 315. godišnjici grada, a održava se od 17. do 20. maja.

Književni salon u Sankt Peterburgu okuplja vodeće ruske i evropske izlagače -na ovogodišnjem salonu učestvuje preko 250 izdavača a očekuje se preko 270.000 posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: