"Nije to 140 dana, već godina, želim da verujem u rešenje"

Sofija -- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Sofiji da se nada da će se doći do rešenja za KiM koje će biti prihvatljivo građanima Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Dimitar Dilkoff
Foto: Tanjug/AP/Dimitar Dilkoff

Kako je rekao, daće sve od sebe i boriće se da do toga dođe.

"Želim da verujem da će Srbija u narednom periodu imati dovoljno snage, ukoliko bude postojala volja za komproimisom na drugoj strani, da dođe do rešenja koje će biti prihvatljivo za njene građane, a koje se tiče Kosova i Methije."

U svakom slučaju, mi ćemo dati sve od sebe i borićemo se za to, rekao je Vučić novinarima.

Kako je rekao, uvek je važno da se razgovara o problemima, a ne samo da se govori o lepim i prijatnim stvarima, i naveo da je posao lidera da rešavaju probleme, a ne da govore o lepim stvarima.

Naveo je da je sa Tačijem razmenio nekoliko reči i da to vidi prosto kao čin ljubaznosti, a da bi za neku jaču ocenu morao da vidi neki veliki progres da bi mogao da kaže da je nešto bolje.

"Siguran sam da moramo da nastavimo dijalog", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja kada bi se moglo naći rešenje ze KiM, Vučić je rekao da nije od onih koji bilo šta ograničavaju posebno zato što nesporazum postoji još od pre Prve prizrenske lige, više od 140 godina.

"To nije 140 dana", kazao je Vučić i dodao da u Srbiji postoji želja da se problem reši, da smatra da je Srbija uložila i napor i energiju i volju i sve svoje obaveze ispunila.

Kako je rekao, to nas, ipak, ne sprečava u tome da nastojimo da razgovorom i kompromisom rešavamo probleme uz poruku da će dati sve od sebe da do toga dođe.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu