"Nije to 140 dana, već godina, želim da verujem u rešenje"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Sofiji da se nada da će se doći do rešenja za KiM koje će biti prihvatljivo građanima Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.05.2018.

15:42

Foto: Tanjug/AP/Dimitar Dilkoff

Kako je rekao, daće sve od sebe i boriće se da do toga dođe.

"Želim da verujem da će Srbija u narednom periodu imati dovoljno snage, ukoliko bude postojala volja za komproimisom na drugoj strani, da dođe do rešenja koje će biti prihvatljivo za njene građane, a koje se tiče Kosova i Methije."

U svakom slučaju, mi ćemo dati sve od sebe i borićemo se za to, rekao je Vučić novinarima.

Kako je rekao, uvek je važno da se razgovara o problemima, a ne samo da se govori o lepim i prijatnim stvarima, i naveo da je posao lidera da rešavaju probleme, a ne da govore o lepim stvarima.

Naveo je da je sa Tačijem razmenio nekoliko reči i da to vidi prosto kao čin ljubaznosti, a da bi za neku jaču ocenu morao da vidi neki veliki progres da bi mogao da kaže da je nešto bolje.

"Siguran sam da moramo da nastavimo dijalog", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja kada bi se moglo naći rešenje ze KiM, Vučić je rekao da nije od onih koji bilo šta ograničavaju posebno zato što nesporazum postoji još od pre Prve prizrenske lige, više od 140 godina.

"To nije 140 dana", kazao je Vučić i dodao da u Srbiji postoji želja da se problem reši, da smatra da je Srbija uložila i napor i energiju i volju i sve svoje obaveze ispunila.

Kako je rekao, to nas, ipak, ne sprečava u tome da nastojimo da razgovorom i kompromisom rešavamo probleme uz poruku da će dati sve od sebe da do toga dođe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: