Opozicija: Građani ne daju da niški aerodrom uzme država

Predstavnici devet stranaka i pokreta srpske opozicije tvrde da postoji otpor građana da se niški aerodrom, kako kažu, pokloni državi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Oni su pozvali aktuelnu vlast da odustane od te namere.

Na konferenciji za novinare održanoj na platou ispred niškog aerodroma, predsednica Gradskog odbora Nove stranke Marija Blagojević izjavila je da jedino udruženim snagama Nišlije mogu da se nadaju da im aeorodrom neće uzeti. „Prvenstven

o smo se udružili zbog aeorodroma, ali je u Nišu i puno drugih problema. U gradu savršeno ne funckioniše ni jedna ustanova. Srpska napredna stranka uspela je da stvori probleme i tamo gde ih nije bilo“, kazala je Blagojević.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornik u gradskom parlamentu Miodrag Stanković rekao je da još nije stigao poziv za sastanak šefova odborničkih grupa, niti najave za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o aerodromu.

Očigledno je da nemaju većinu i da im treba vremena da nakaradnu odluku o aerodromu proguraju“, istakao je Stanković.

Predsednik Gradskog odbora „Dosta je bilo“ Marko Stojanović rekao je da je taj pokret dostavio Skupštini grada Niša predlog da se na dnevnom redu sednice na kojoj će se odlučivati o sudbini niškog aerodroma, nađe i predlog za raspisivanje referenduma o aerodromu.

Stojanović je kazao da u slučaju da vladajuća većina ne prihvati predlog tog pokreta postoji opcija da se referendum, kako je rekao, izdejstvuje prikupljanjem 25.000 potpisa građana Niša.

„Referendum može da bude organizovan i naknadno, nakon što Skupština grada Niša donese odluku“, podvukao je Stojanović, preneo je lokalni portal Niške vesti.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Pokreta Dveri , Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana Srbije, Levice Srbije, Pokreta za preokret, Socijaldemokratske stranke i Niške inicijative.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu