"Niti Srbija može bez EU, niti EU može bez nas"

Beograd -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da su se stvari promenile i da "niti Srbija može bez Evropska unije, niti Evropska unija može bez nas".

Izvor: B92, prva
Podeli
TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE/ M. MIRČETIĆ
TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE/ M. MIRČETIĆ

Ona je za Prvu televiziju rekla da je važno učešće Srbije na Samitu EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, jer, kako je rekla, "na jednom mestu se nalaze svi oni koji praktično odlučuju o budućnosti EU"

Mihajlovićeva je naglasila i da je uoči Samita bilo pritisaka na Srbiju.

"Pritisaka je uvek bilo i ima ih i sada, ali kada govorimo o političkoj i ekonomskoj stabilnosti - mi smo drugačija Srbija, nismo Srbija koja može da se stavi sa strane, mi možemo da kažemo šta hoćemo, a jedni bez drugih ne možemo - ni mi bez Evropske unije, ni Evropska unija bez nas", zaključila je ona.

U Sofiji se danas održava Samit EU i Zapadnog Balkana na kojem će Srbiju predstavljati predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Samit se održava 15 godina nakon onog u Solunu, kada je prvi put zemljama Jugoistoče Evrope jasno stavljeno do znanja da imaju evropsku perpsektivu, a kako kaže predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, današnji skup biće prilika da i EU i region potvrde da evropska perspektiva ostaje geostrateški izbor Zapadnog Balkana.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu