"Niti Srbija može bez EU, niti EU može bez nas"

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da su se stvari promenile i da "niti Srbija može bez Evropska unije, niti Evropska unija može bez nas".

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

09:01

TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE/ M. MIRÈETIÆ

Ona je za Prvu televiziju rekla da je važno učešće Srbije na Samitu EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, jer, kako je rekla, "na jednom mestu se nalaze svi oni koji praktično odlučuju o budućnosti EU"

Mihajlovićeva je naglasila i da je uoči Samita bilo pritisaka na Srbiju.

"Pritisaka je uvek bilo i ima ih i sada, ali kada govorimo o političkoj i ekonomskoj stabilnosti - mi smo drugačija Srbija, nismo Srbija koja može da se stavi sa strane, mi možemo da kažemo šta hoćemo, a jedni bez drugih ne možemo - ni mi bez Evropske unije, ni Evropska unija bez nas", zaključila je ona.

U Sofiji se danas održava Samit EU i Zapadnog Balkana na kojem će Srbiju predstavljati predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Samit se održava 15 godina nakon onog u Solunu, kada je prvi put zemljama Jugoistoče Evrope jasno stavljeno do znanja da imaju evropsku perpsektivu, a kako kaže predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, današnji skup biće prilika da i EU i region potvrde da evropska perspektiva ostaje geostrateški izbor Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: