Pentagon uverava S. Koreju: Vojne vežbe rutinske

Pentagon saopštio da je vojna vežba sa Južnom Korejom rutinska i odbrambenog karaktera, nakon što je zbog te vežbe Pjongjang otkazao sastanak s Južnom Korejom.

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

07:00

Pentagon uverava S. Koreju: Vojne vežbe rutinske
Foto: Getty Images

Pukovnik Rob Mening rekao je da je cilj te vežbe da poboljša sposobnosti SAD i Južne Koreje da deluju zajedno, prenosi AP. Vežba je počela u ponedeljak i planirano je da traje do 25. maja.

Mening je dodao da je to godišnja vežba i da je njen odbrambeni karakter jasan već decenijama i da se nije promenio.

Severna Koreja ranije je saopštila da je morala da otkaže razgovore sa Južnom Korejom na najvišem nivou, zbog toga što su održane vojne vežbe Južne Koreje i SAD, a zapretili su da će zbog tih vežbi otkazati samit sa SAD.

Stejt department je saopštio da nema nikakvih informacija o tome da Pjongjang želi da otkaže planirani samit SAD i Severne Koreje na kome bi trebalo da se sastanu lideri dveju zemalja Donald Tramp i Kim Džong-un.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: