Novo priznanje za Vulina, plaketa "za visok nivo saradnje"

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor BIA Bratislav Gašić dobitnici su plakete Udruženja penzionisanih podoficira Srbije, javlja državna agencija Tanjug.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

U Domu Vojske Srbije u Nišu održana je svečana akademija povodom 12 godina postojanja Udruženja penzionisanih podoficira Srbije u tom gradu.

Na svečanosti su prvi put dodeljene plakete Udruženja "za postignuti visok nivo saradnje" i to ministru odbrane Aleksandru Vulinu, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću i komandantu Kopnene vojske general-potpukovniku Milosavu Simoviću.

Predsednik Gradskog odbora Niš Milorad Petković istakao je da je saradnja tog udruženja s Ministarstvom odbrane "izuzetna".

"Posebno bih istakao odličnu saradnju s Komandom Kopnene vojske, ali i s našom Vojskom uopšte, koja čini sve što je u njenoj ingerenciji da pomogne svojim starijim kolegama", rekao je Petković.

Na današnjoj svečanosti godišnjicu je Udruženju, u ime generala Dikovića, čestitao i glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik 1. klase Milojko Milosavljević, a priznanja su dodeljena istaknutim članovima i pojedincima koji Udruženju pomažu u radu.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Niša Darko Bulatović, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz niškog garnizona, brojni članovi Udruženja i građani Niša.

Podsećamo, ministri Aleksandar Vulin i Nenad Popović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić krajem aprila postali su dobitnici i priznanja Akademije za nacionalnu bezbednost.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu