"Izrael je država aparthejda, palestinska krv na rukama"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ocenio je da je Izrael "država aparthejda".

Izvor: Beta

Utorak, 15.05.2018.

19:48

Foto: Gettyimages

On je izraelskog premijera Benjamina Netanjahua optužio da ima "palestinsku krv na rukama" posle protesta u pojasu Gaze gde je nekoliko desetina Palestinca ubijeno.

"Netanjahu je premijer države aparthejda koja je okupirala zemlju naroda bez odbrane već više od 60 godina što je u suprotnosti s rezolucijima UN. On (Netanjahu) ima palestinsku krv na rukama i ne može da prikrije te zločine optužujući Tursku", naveo je Erdogan na Tviteru.

Turska je danas zatražila od izraelskog ambasadora u Ankari da privremeno napusti zemlju u znak protesta zbog smrt Palestinaca a juče je u zemlju pozvala svog ambasadora u Tel Avivu.

Turska je žestoko osudila odluku o premeštanju američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim kao i izraelsku upotrebu sile nad Palestincima.

Erdogan je juče u prvoj reakciji rekao da je Izrael "teroristička i zemlja genocida", dok je Netanjahu odgovorio da ne prima "lekcije morala od Turske".

Najmanje 59 Palestinaca je juče ubijeno i 1.200 je ranjeno tokom protesta u Gazi, uglavnom hicima iz snajpera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: