Protest u Londonu zbog posete Erdogana

Aktivisti za slobodu medija i Kurdi su protestovali u Londonu pre sastanka premijerke Tereze Mej i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2018.

17:36

Protest u Londonu zbog posete Erdogana
Foto: Tanjug/AP

Nekoliko desetina demonstranata okupilo se na poziv organizacije Reporteri bez granica. Oni su se pridružili kurdskim aktivisitima koji su nosilii plakate sa Erdoganovim likom i natpisom "terorista" kao i zastave lidera Kurda u zatvoru Abdulaha Odžalana.

Prema navodima organizacije za zaštitu novinara, više od 100 novinara je uhapšeno i 140 medijskih kuća je zatvoreno u Turskoj posle neuspelog vojnog udara u julu 2016. godine.

Erdogan se od nedelje nalazi u zvaničnoj trodnevnoj poseti Velikoj Britaniji koja ga je dočekala uz sve počasti u perspekitvi saradnje s Turskom posle istupanja iz članstva u Evropskoj uniji.

Turskog predsednika će primiti i kraljica Elizabeta Druga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: