"Skidamo kapu Dikoviću, ako i jedan vojnik bude kažnjen.."

Beograd -- Predsednik POKS Žika Gojković najavio je organizovanje protesta ako pod pritiskom MO bude kažnjen i jedan od oficira VS koji su odali počast Draži Mihailoviću.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

"Skidamo kapu načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću, koji je nesumljivo dao saglasnost da oficiri polože vence na spomenik najodlikovanijem srpskom oficiru, ali i odobrio da 200 vojnika toga dana boravi na Ravnoj Gori. Dajemo punu podršku generalu Dikoviću i bodrimo ga da ne podlegne pritiscima Ministarstva odbrane, jer nije sam, cela Srbija je uz njega", rekao je Gojković, i dodao da je Srbija konačno jedinstvena u iskazivanju poštovanja prema pravim patriotama.

Član POKS-a Vojislav Mihailović, unuk Draže Mihailovića, rekao je da je prošlo 72 godine od ubistva njegovog dede, ali da više nego ikada Srbija poštuje njegovo delo i njegovu žrtvu.

Da podsetimo, Srpski pokret obnove organizovao je tradicionalni skup na Ravnoj gori povodom godišnjice četničkog ustanka protiv nacističkog okupatora Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu.

Pred okupljenima kod spomenika generalu Dragoljubu Mihailoviću zamenik predsednika SPO Aleksandar Čotrić izjavio je da su Srbija i srpski narod, koji ove godine proslavljaju ceo vek od pobede saveznika u Velikom ratu, ponosni na pobede Srpske vojske, kojom je u Prvom svetskom ratu komandovao Veliki Aleksandar Karađorđević, i na ustanike njegovog ratnog druga i komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u raskomadanoj i okupiranoj Kraljevini, generala Mihailovića.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu