Dačić: Ne napadam Hrvate već ustaše, skinuo sam ja Nedića

Nećemo nikada dozvoliti da Hrvatska negira zločine iz Drugog svetskog rata i relativizuje zločine, izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

09:44

Dačić: Ne napadam Hrvate već ustaše, skinuo sam ja Nedića
Tanjug, Tanja Valiæ

Dačić je naglasio da su se Srbija i Hrvatska pre više godina dogovorile da počnu dijalog o otvorenim pitanjima i da se ta pitanja rešavaju, da su ona prošlost i da se ide dalje.

Dodaje da je "antisrpstvo postalo osnov politike u Zagrebu" i da su "varnice" stigle prvo od premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Dačić je naveo da je samo rekao istinu da su Nemci u Zagrebu na početku Drugog svetskog rata dočekani cvećem, a da ih u Beogradu niko nije dočekao, kao i da je u Beogradu dva dana nakon potpisivanja srušeno pristupanje Trojnom paktu, a da je Hrvatska ostala u Trojnom paktu do kraja rata.

"Ne napadam Hrvate, ja sam protiv ustaša. Isto tako ne dozvoljavam u Srbiji..., ja sam skinuo sliku Nedića iz Nemanjine ulice zato što smatram da je on kolaboracionista, jer ga je Hitler postavio", kazao je šef srpske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: