Na Matematičkoj olimpijadi u BG pet medalja za Srbiju

Pet učenika iz Srbije osvojilo je pet medalja, od čega dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu, na balkanskoj metematičkoj olimpijadi u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.05.2018.

20:56

Na Matematičkoj olimpijadi u BG pet medalja za Srbiju
Ilustracija: Thinkstock

Aleksa Milojević i Pavle Martinović iz Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su maksimalan broj poena, a samim tim i zlatne medalje, saopštili su organizatori.

Srebrnom medaljom okitili su se Jelena Ivančić i Igor Medvedev iz Matematičke gimnazije, dok je bronzanu medalju osvojio Dobrica Jovanović iz iste gimnazije.

Pohvalu za ostvareni uspeh dobio je i učenik iste gimnazije Vladimir Viktor Mirjanić.

U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 65 učenika iz jedanaest zemalja u okruženju, dok je u nezvaničnoj konkurenciji nastupilo još 43 takmičara iz sedam zemalja sveta, koji su učestvovali kao gostujući takmičari - uključujući i drugi tim Srbije.

Inače, i drugi tim Srbije je ostvario zapaženi rezultat. Osvojene su jedna srebrna medalja koju je dobio Nikola Pavlović i pet bronzanih medalja koje su doneli Jovan Toromanović, Marko Medvedev, Miloš Milićev, Aleksandar Milosavljević i Lazar Korsić.

U ekipnom plasmanu prvi tim Srbije zauzeo je treće, a drugi tim šesto mesto.

Balkanska matematička olimpijada organizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u organizaciji Društva matematičara Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: