"Trpimo 20 godina, spremni smo da radikalizujemo protest"

Taksisti koji protestuju blokirali su Trg Slavija i tamo je saobraćaj zaustavljen. U Taksi-komori kažu da su spremni da protest radikalizuju.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

11:10

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Kako je naveo Boško Vukojević, savetnik u Komori, ukoliko niko ne bude odgovarao na njihove zahteve, postoji drugi plan koji se odnosi na radikalizaciju protesta. On i nekoliko njegovih kolega otpočelo je štrajk glađu.

“Mi nismo želeli da idemo na sastanak radne grupe Ministarstva saobraćaja, zato što ne želimo da dajemo legitimitet nečemu sa čim se ne slažemo. Druga stvar, već nedeljama tražimo formalni dokument kojim ćemo biti formalni članovi radne grupe, pošto mi to nismo, imamo status posmatrača i od prvog trenutka se nisu ozbiljno odnosili prema nama. Predlog zakona koji treba da bude usvojen je vrlo loš, doživeo je na nekom sastanku radne grupe sijaset promena. I pored tih promena on jednostavno nije primenljiv“, rekao je on za Prvu televiziju. Na pitanje zašto je blokiran saobraćaj, Vukojević kaže: “Šta biste vi uradili kad vam se neko ne javlja na telefon? Vi biste mu zakucali na vrata“.

“Nismo dobili odgovore i želeli bismo da se svi uključe u rešavanje ovog problema. Toliko ima prljavog i lošeg u ovome, 20 godina trpimo i sad je zaista došao kraj. Bilo nam je previše divljaka po Beogradu koji dolaze iz drugih gradova i rade ovde. Sad se stvaraju aplikacija koje omogućavaju rad divljim taksistima“, kaže on.

Kako dodaje, aplikacije nemaju pravo na rad.

“Oni nemaju pravo na prevoz putnika. Po zakonu nemaju to pravo, to je vrlo lako dokazivo. Te kompanije za aplikacije rade tri godine. Ako je jednoj državi potrebno tri godine da shvati da ih neko vara, a dokazaće se vrlo brzo da je tačno što vam pričam, ne razumem kako funkcioniše država“, rekao je on.

Objašnjava i zašto su neki taksisti na vozilima prekrili reklame udruženja.

“Taksi udruženja imaju različite interese od nas, ali taksi preduzetnici iz tih udružanje su ovde sa nama. Oni nama daju podršku. Ne smeju da pokažu table. Taksi udruženje može to tako da uradi, njihova je tabla, a naš je preduzetnički status“, naglašava Vukojević.

Dodaje i da nisu tačni navodi da će taksisti blokirati Autokomandu, ali da su spremni da ostanu na ulici ukoliko niko ne bude odgovarao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: