Izetbegović uoči sastanka s Merkel: Treba nam prijatelj

Bosni i Hercegovini je potreban prijatelj u nastavku puta ka EU, izjavio je u Berlinu predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.05.2018.

21:27

Izetbegović uoči sastanka s Merkel: Treba nam prijatelj
EPA/JACK TAYLOR

To je izjavio uoči sastanka članova Predsedništva BiH sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Izetbegović je pred večerašnji sastanak zahvalio Nemačkoj na svemu što je uradila za BiH u proteklih 25 godina, prenosi N1 BiH.

"Hvala Nemačkoj na svemu što je u ovih 25 godina učinila. Za izbeglice, za reforme, za stabilizaciju prilika. Ključno je bilo kada se pokrenula Britansko-nemačka inicijativa. Napravili ste pravi potez. Ja sam za ovim stolom zamolio da uradite neke stvari za ŠP, i vi ste to uradili", rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare u Berlinu.

On je naveo da BiH može da napreduje kada su u pitanju evropske integracije, i kada "imamo prijatelje, koji nas razumeju".

"Ono što nam je potrebno je da se ubrza i ne dopusti zastoj BiH", rekao je Izetbegović.

Predsedavajući Predsedništva BiH smatra da BiH može da dobije status kandidata za članstvo u EU do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: