Brnabić: Stavila sam tačku, nemam vremena za to

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da za Vladu ima mnogo važnijiih tema od gej slikovnice i da Srbija nema vremena da se time bavi.

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

13:51

Brnabić: Stavila sam tačku, nemam vremena za to
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Stavila sam tačku na tu stvar, Srbija nema vremena da se bavi time i mi treba da radimo u interesu građana Srbije, pre svega, da se u ovim teškim trenucima bavimo pitanjima od nacionalnog značaja, a pred nama su na stolu makar tri teme od takvog značaja", rekla je ona odgovarajući na pitanje novinara da li je došlo do spuštanja tenzije u odnosima sa minitrom za inovacije Nenadom Popovićem zbog njegovog komentarisanje gej slikovnice na tviteru.

Kako je rekla, njena reakcija kada je rekla da joj je rasprava na sednici vlade o tome bio jedan od najtežih dana otkako je u vladi - nije bila ni zbog gej slikovnice niti zbog tvita niti nečeg drugog ,već zbog toga što moramo da se bavimo pitanjima koja su važna za građane umesto da otvramo nove teme i nova pitanja.

"U petak idem da posetim radove na sistemu za navodnjavanje Tisa - Palić, u sredu sam na sajmu poljooprivrede u Novom Sadu gde će prvi put posle dugo godina biti štand IMT-a. Nakon toga putujem u Sofiju na Samit, zatim 21. maja ću imati sastanak sa predsednicom UO Tafe grupe da vidim kako idu planovi i nadam se do kraja godine da će početi proizvodnja naših traktora".

Brnabić kaže da su tu i važna politička pitanja poput regionalne stabilnosti i podrška koju vlada treba da pruži predsedniku Aleksandru Vučiću za normalizaciju pitanja naše južne pokrajine i drugo.

"Samo je važno šta je pred nama i da efikasno to rešavamo u intresu građana Srbije", naglasila je Brnabić.

Hrvatska slikovnica za predškolce "Moja dugina porodica" u kojoj "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" izazvala je oštru polemiku između ministra za inovacije Nenada Popovića i premijerke Ane Brnabić, a na sednici vlade je njihov sukob, kako su preneli mediji, poslužio kao povod za direktan udar ministarki Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović na premijerku.

Prema izvorima tog lista, u otvoreni verbalni sukob premijerke i Popovića umešale su se i Mihajlovićeva i Joksimovićeva, otvoreno braneći Popovića koji je pre dva dana na Tviteru negodovao zbog sporne slikovnice, te je premijerka ponudila ostavku predsedniku Aleksandru Vučići na šta je on, kako saznaje list, odgovorio da to ne dolazi u obzir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: