Vučić stigao u Moskvu, danas sa Putinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Moskvu gde će se sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je juče na tu dužnost stupio četvrti put.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 08.05.2018.

00:48

Vučić stigao u Moskvu, danas sa Putinom
Foto: EPA Florian Wieser

Kako je saopštio Kremlj, Vučić ie boraviti u radnoj poseti Moskvi povodom obeležavanja 73. godišnjice Pobede nad fašizmom.

Dvodnevna poseta dolazi na poziv ruskog predsednika, a Vučić će biti prvi državnik koji će sastati sa Putinom nakon njegove inauguracije, održane u ponedeljak. Dvojica lidera će se sastati oko 19 sati po ruskom vremenu u Kremlju.

Nakon toga će nastaviti razgovore tokom radne večere. Šta će biti teme razgovora u Kremlju nije do kraja precizirano, ali nema sumnje da će jedna od glavnih biti pitanje Kosova i Metohije.

Planirano je da Putin i Vučić razgovaraju o trenutnom stanju i perspektivama daljeg razvoja rusko-srpske saradnje, sprovođenju zajedničkih investicionih projekata i razmeni mišljenja o trenutnim problemima u regionu, najavljeno je u Moskvi.

Ruska strana uverena je da će razgovori Vučića i Putina biti sadržajni i uzajamno korisni, da će proći u poslovnom duhu, ali istovremeno i u neformalnoj atmosferi.
Predsednik Srbije u sredu će prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.

Inače vojnoj paradi, pored Vučića, kako najavljuju ruski mediji, od stranih zvaničnika prisustvovaće još samo izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Predsednik Srbije će sa svojim ruskim kolegom, posle parade, položiti venac na spomenik Neznanom junaku, a potom i cveće na spomen-ploče gradova-heroja. Takođe predsednik Srbije prisustvovaće i prijemu u Velikom kremaljskom dvorcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: