1. maj na Košutnjaku: "Srušili smo tri stabla, biće i pet"

Međunarodni praznik rada, 1. maj, danas se obeležava širom sveta, a slavljenje u Srbiji počelo je prvomajskim urankom na izletištima širom zemlje.

Izvor: Blic, Tanjug

Utorak, 01.05.2018.

10:01

1. maj na Košutnjaku:
Foto: Screenshot / Tanjug

Uz miris roštilja, glasnu muziku i alkohol, 1. maj se od ranih jutarnjih sati slavi u jednom od najposećenijih prestoničkih izletišta – Košutnjaku, u kojem se okupio veliki broj ljudi.

Mnogi su zoru dočekali spavajući pod šatorima koje su postavili prethodne noći da bi zauzeli što bolje mesto.

Mediji su nešto ranije objavili snimak na kojem se vidi grupa mladića koji su sekirama obarali stablo u Košutnjaku, a “Blic“ sada prenosi i izjavu jednog od njih.

“Svake godine se ovde okupljamo i svake godine smo sve bezobrazniji. Danas smo srušili tri drveta, a sledeće ćemo pet”, prenosi beogradski list izjavu jednog od momaka za kojeg navode da je sekao stablo sekirom.

Kako navode, reč je o mladićima i devojkama iz beogradskog naselja Cerak koji su rođeni 1997. godine.

Podsećamo, komunalne službe apelovale su na građane da ne seku stabla, ne pale vatru blizu šume i da ne ostavljaju smeće za sobom.

Nakon toga oglasio se i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan koji je naveo da će ministarstvo predložiti da se podignu krivične prijave protiv onih koji su sekli stablo na Košutnjaku.

“Zaprepašćen sam činjenicom da je neko posekao drvo u park-šumi koja je zaštićena i u kojoj Beograđani vole da provedu današnji praznik”, rekao je Trivan.

Ipak, Trivan je istakao da su nadležne službe ministarstva utvrdile da je posečeno jedno stablo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

229 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: