Novi bilans: U nizu napada u Avganistanu poginulo 36 ljudi

U seriji napada u Avganistanu poginulo je najmanje 36 osoba, među kojima je devet novinara, uključujući izveštača BBC-ja i fotografa AFP, novi je bilans žrtava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2018.

20:57

Novi bilans: U nizu napada u Avganistanu poginulo 36 ljudi

U dva povezana samoubilačka bombaška napada u Kabulu stradalo je najmanje devet novinara, među kojima i vodeći fotograf AFP-a Ša Maraj (Shah Marai).

U prvom napadu je stradalo 25 osoba a u drugom 11, navele su tamošnje vlasti.

Za oba napada u Kabulu odgovornost je preuzela Islamska država.

U odvojenom incidentu, novinar avganistanskog servisa BBC, 29-godišnji Ahmad Ša (Ahmad Shah) ubijen je danas iz vatrenog oružja u provinciji Kost dok se vraćao kući, saopštio je BBC.

Prva eksplozija u Kabulu dogodila se jutros oko osam sati po lokalnom vremenu u delu grada u kojem su američka ambasada i zgrade vlade, zbog čega su se novinari uputili ka tom mestu.

Petnaest minuta kasnije drugi bombaš samoubica, maskiran u kamermana, aktivirao je bombu među okupljenim novinarima, na mestu prethodne eksplozije.

U napadima je povređeno nekoliko desetina ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: