"Katastrofalna odluka, sud je najveća opasnost"

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić kaže da odluka Suda BiH o puštanju na slobodu Atifa Dudakovića i 12 njegovih saboraca, katrastofalna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2018.

10:24

Ilustracija: Thinkstock

Dudaković i dvanaestorica uhapšeni su u petak na više lokacija u BiH. a teret im se stavlja zločin protiv čovečnosti, a Dudakoviću još i ratni zločin protiv srpskih civila.

Ivanić je podsetio da kada je u petak pozdravio odluku Tužilaštva za uhapšenje pripadnika Petog korpusa, kojim je rukovodio Dudaković, istovremeno rekao i da je Sud BiH "najveća opasnost".

"Tužilaštvo pokušava u poslednjih nekoliko meseci i godina da pokrene nekoliko slučajeva protiv bošnjačkih generala, visokih oficira, ima slučaj Mahmudina, Orića i sada Dudakovića, što je novina u poređenju sa prethodim godinama, kada nijednog ozbiljnijeg slučaja nije bilo, kada nije ni jedan ozbiljni oficir iz takozvane Armije BiH nije optužen", kazao je Ivanić za Pink tv.

S druge strane, kaže, imate Sud BiH koji je u suštini doneo oslobađajuću presudu.

Ivanić nade polaže u suđenje.

"Videćemo šta će da uradi, prva odluka koju je doneo Sud je katastrofalna, ali sledi suđenje i videćemo šta će tu biti", kazao je Ivanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: