Organizatori festivala: Mladić umro u ambulantnim kolima

Organizatori "Green love Festivala" u Novom Sadu, saopštili su da mladić nije preminuo na samom događaju, već u ambulantnim kolima.

Izvor: Beta
Podeli
Screenshot
Screenshot

Oni navode da je obezbeđenje tog festivala primetilo da mladiću nije dobro i izvelo ga iz gužve kako bi mu bila ukazana pomoć.

"Mladić nije preminuo na događaju 'Green Love', kao što se spekuliše, već u ambulantnim kolima Hitne medicinske pomoći. Organizatori festivala su kao i tokom svakog izdanja obezbedili licencirano obezbeđenje, dežurstvo hitne pomoći i dodatno ljudstvo iz Crvenog krsta", piše u saopštenju.

U noći između subote i nedelje radnici obezbeđenja "Green love Festivala" primetili su u gužvi mladića koji se nije osećao dobro i svesnog ga izveli sa festivala ispred SPENS-a, gde je događaj održan, kako bi mu lekari ukazali pomoć.

"Mladić je bio svestan i razgovarao je sa lekarima. Njegovo stanje se u jednom momentu pogoršalo i pored višeminutnog ukazivanja lekarske pomoći u ambulantnim kolima na putu ka Urgentnom centru i borbe za njegov život, nažalost momak je preminuo", piše u saopštenju organizatora. Kako se navodi, o događaju je odmah obaveštena policija i na lice mesta izašao je dežurni tužilac, a telo mladića na kojem nije bilo povreda poslato je u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije, dodali su organizatori.

Organizatori su izjavili iskreno saučešće porodici preminulog mladića.

strana 1 od 105 idi na stranu