Šta se zaista desilo labudu sa Save?

Labudu koji je pronađen na Savi krila nisu odsečena, ali jeste teško povređen i sada je u beogradskom zoološkom vrtu, saznaje B92.net. Uzrok povreda – nepoznat.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2018.

13:44

Šta se zaista desilo labudu sa Save?
Ilustracija: Thinkstock

Jedna od glavnih vesti u nedelju bila je da je kod Beogradskog sajma pronađen labud kojem su odsečena krila, što je u javnosti izazvalo buru oštrih komentara.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova potom su saopštili da su reagovali na dojavu jednog građanina koji je labuda pronašao, kao i da je teško povređenu životinju odnela ekipa Veterine Beograd.

“Labudu nisu odsečena krila, kao što su mediji preneli, već mu je povređeno jedno krilo. Preuzeli su ga veterinari zoološkog vrta, oni su adekvatniji za zbrinjavanje”, kažu za B92.net iz Veterine Beograd.

Iz beogradskog zoološkog vrta za B92.net takođe ističu da labudu nisu krila odsečena, već da mu je desno krilo teže povređeno.

“Povreda je dosta velika, a rana nije nastala juče, već sigurno pre nekoliko dana jer je primećena gangrena. Rana je hirurški obrađena i labud je pod terapijom”, navode iz Beogradskog zoo-vta.

Kako kažu, povređeni labud će kod njih biti dok traje oporavak.

Ipak, uzrok povrede i dalje nije poznat. Jedan od svedoka koji je video kako povređenog labuda izvlače iz vode rekao je u nedelju ekipi televizije Prva da postoji mogućnost da je labuda povredio propeler čamca.

“Povreda je nastala mehaničkim putem, ne možemo sa sigurnošću reći na koji način, ali teško da je od propelera jer bi u tom slučaju krilo najverovatnije bilo amputirano””, ističu iz beogradskog zoološkog vrta.

Podsećamo, Beograd je već godinama dom nekoliko desetina labudova koji slobodno žive na rekama, a najviše ih ima na Zemunskom keju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: