Vulinu i Gašiću uručena priznanja: "Bez podrške Vučića..."

Beograd -- Ministri Aleksandar Vulin i Nenad Popović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić dobitnici su priznanja Akademije za nacionalnu bezbednost.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane
Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane

Direktor Akademije Dragan Simeunović izjavio je da je Ministarstvo odbrane od formiranja pomagalo tu ustanovu svojim iskustvom i znanjem, dok je Gašić “izuzetno zaslužan za današnji položaj Akademije”.

Kako se navodi, Vulin je dobio najviše priznanje – Grb Akademije.

Priznanja su uručena povodom pete godišnjice od formiranja Akademije za nacionalnu bezbednost.

Veliku plaketu Akademije za nacionalnu bezbednost dobili su rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna, direktor Vojnobezbednosne agencije brigadni general Petar Cvetković, kao i pukovnik Slobodan Kisić iz Univerziteta odbrane. O

“Čestitajući praznik svim pripadnicima Akademije za nacionalnu bezbednost, direktor BIA Bratislav Gašić podsetio je da bez svesrdne pomoći predsednika Aleksandra Vučića, kao i angažovanja prethodnih direktora, ali i predavača na Akademiji, danas ne bismo imali mlade ljude koji se školuju pod budnim okom iskusnih pripadnika BIA”, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je 2013. godine donela odluku o osnivanju Akademije za nacionalnu bezbednost kao visokoškolske ustanove od nacionalnog značaja koja od tada školuje deo kadra BIA.

strana 1 od 268 idi na stranu