Stefanović: Ako treba da se hapsi svakog dana, hapsiće se

Ministar policije Nebojša Stefanović je poručio da policija neće imati milosti prema svima koji prodaju drogu u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.04.2018.

14:45

Stefanović: Ako treba da se hapsi svakog dana, hapsiće se
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

On je istakao i da će se nastaviti svakodnevna hapšenja svih koji u tome učestvuju.

U više odvojenih akcija policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u prethodnih nekoliko dana uhapsila 41 osobu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

Oduzeto je oko 126 kilograma marihuane, više od 250 grama heroina, 44 grama kokaina, 490 grama amfetamina, 36 grama hašiša, 732 tablete ekstazija i više od 1.000 komada raznih tableta.

Stefanović je gostujući na televiziji "Pink" rekao da su te aktivnosti sprovedene u prethodne dve nedelje u 10 policijskih uprava i da je to deo stalnih aktivnosti MUP-a.

"Ako treba da se hapsi svakog dana, hapsiće se svakog dana. Policija neće imati milosti prema svima koji prodaju drogu našoj deci", poručio je Stefanović.

On je istakao da pojedini tvrde da se akcije hapšenja sprovode samo pre izbore i da akcije prethodnih dana upravo potvrđuju da to nema nikakve veze i da je suzbijanje droge i kiminaliteta svakodnevno.

Naveo je i da je od početka ove godine pronađeno 13 laboratorija.

Stefanović je pozvao sve koji imaju bilo kakva saznanja o prozvodnji i prodaji droge da to odmah prijave policiji i naglasio da policija postupa po svim slučajevima.

Ističe da srpska policija nabavlja najsavremeniju opremu za otkrivanje droge i da je cilj da naša zemlja bude prepoznata u regionu kao država koja može da ima najnižu stopu kriminaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: