"Evropska unija je, u političkom smislu, mrtav projekat"

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da je Evropska unija, u političkom smislu, mrtav projekat.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.04.2018.

12:30

On je istakao i da je potrebno da se u domaćoj javnosti otvori debata da li je Srbiji potreban ulazak u EU.

"Ekonomije će uvek biti, nezavisno od politike. Oni jesu naši najveći spoljnotrgovinski partneri danas, biće i za 30, kao što su bili i pre 30 godina, jer to prosto geografija nalaže", rekao je Jovanović gostujući na KTV Zrenjanin.

On je kazao da EU od Srbije traži da se odrekene Kosova i Metohije i da napretka ka Uniji nema bez priznanja samoproglašene nezavisnosti Kosova.

"Odluka Srpske napredne stranke o Kosovu će biti ona koja je nametnuta spolja. Aleksandru Vučiću ne bih bio u koži. Zaista ne bih, jer mislim da ima obaveze a da lično nema hrabrosti da napravi neki zaokret, sve i kada bi hteo, a mislim da neće", rekao je predsednik DSS.

On je podsetio da je zahtev koji znači model dve Nemačke za Srbiju i Kosovo 2007. godine Koštuničinoj vladi uputio Volfgang Išinger, ali da ona na to nije pristala.

"Potpisivanje takvog sporazuma je i de jure i de fakto priznanje nezavisnosti Kosova. A onda sledi otvaranje pitanja Raške oblasti, pa juga centralne Srbije", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: