Bez pritvora za Dudakovića, braniće se sa slobode

Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva za određivanje jednomesečnog pritvora bivšeg komandanta Petog korupusa tzv. Armije BiH Atifu Dudakoviću.

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2018.

17:09

Bez pritvora za Dudakovića, braniće se sa slobode
Foto: Screenshot

To znači da će on biti pušten da se brani sa slobode, saopštio je Dudakovićev advokat Asim Crnalić, prenosi RTRS.

Prema pisanju medija u BiH, i ostalih 12 uhapšenih biće pušteni na slobodu, uz mere zabrane.

Sud BiH odredio je osumnjičenima u predmetu "Atif Dudaković i drugi" mere zabrane za vrijeme trajanja suđenja, potvrđeno je za Klix.ba.

"Još uvek nije poznato o kojim merama zabrane je reč, a najverovatnije se radi o zabrani međusobnog komuniciranja i zabrani komuniciranja sa ispitanim svedocima", rekla je Nihada Buturović, jedna od advokata osumnjičenih.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere zabrane, može im se odrediti mera pritvora.

Državno tužilaštvo BIH zatražilo je pritvor za Dudakovića i još 12 bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i sledbenicima Fikreta Abdića, saopšteno je juče iz Tužilaštva.

Dudaković je uhapšen u petak u Bihaću, a na prvom pojavljivanju pred državnim tužiocem nije se izjasnio i tražio je dodatno vreme za odgovor o krivvici za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima i pripadnicima jedinica Fikreta Abdića tokom 1994. i 1995. godine.

Državno tužilaštvo saopštilo je ranije da se Atif Dudaković tereti zbog ubistva više stotina civila i ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti tokom rata 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: