Atif Dudaković pušten na slobodu FOTO, VIDEO

Atif Dudaković i ostalih 12 bivših pripadnika Petog korpusa Armije RBiH osumnjičenih za ratni zločin nad Srbima, pušteni su na slobodu.

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2018.

20:08

Atif Dudaković pušten na slobodu FOTO, VIDEO
Foto: Screenshot / Avaz

Sud BiH prethodno je odbio predlog Tužilaštva BiH da im se odredi pritvor, već im je odredio mere zabrane tokom suđenja.

Nihada Buturović, jedna od advokata osumnjičenih, izjavila je da još nije poznato o kojim merama zabrane je reč, dodavši da se najverovatnije radi o zabrani međusobnog komuniciranja i zabrani komuniciranja sa svedocima.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere zabrane, može im se odrediti mera pritvora.

Dudaković i ostali su uhapšeni u petak ujutro, a terete se za zločine nad srpskim civilima i vojnicima tokom u zapadnokrajiškim opštinama u jesen 1995. godine, kao i bošnjačkim civilima i vojnicima koji su tokom rata bili lojalni Fikretu Abdiću.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srpskoj novinskoj agenciji (SRNA) da je očekivana takva odluka Suda BiH, ali i da su pravosudni organi BiH "pod stalnim pritiskom i uticajem bošnjačkih političkih i verskih elita" koje "obično izdejstvuju ili oslobađajuću presudu ili neprocesuiranje", ocenio je Dodik.

Prema njegovim rečima, ovo je još jedan dokaz zašto ne postoji poverenje u pravosuđe na nivou BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: