Odložena saslušanja u slučaju Trampa i Stormi Danijels

Okružni sudija odložio je slučaj optužbe koju je porno glumica Stormi Danijels iznela protiv predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog advokata Majkla Koena.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.04.2018.

11:59

Odložena saslušanja u slučaju Trampa i Stormi Danijels

Kako prenosi AP, sudija je odlučio da slučaj odloži za tri meseca, pozivajući se na krivičnu istragu koja se vodi protiv Koena, a saslušanje je zakazao za 27. jul.

AP ističe da je odlaganje prethodno zahtevao Koen nakon što su agenti Federalnog istražnog biroa izvršili pretres njegovog doma početkom meseca u potrazi za dokumentima o sporazumu o neotkrivanju sa Danijelsovom, koji je potpisan nekoliko dana pre predsedničkih izbora u SAD 2016.

Danijels čije pravo ime i prezime je Stefani Kliford, rekla je ranije da je imala aferu sa Trampom 2006. godine, a pokrenula je tužbu kako bi razrešila sporazum o neotkrivanju koji je sprečava da o tome govori, dok je Koena takođe optužila, zbog navodne klevete.

Koenov advokat prošle nedelje je na sudu rekao da će zbog toga što se pitanja krivične istrage poklapaju sa pitanjima tužbe, prava njegovog klijenta na samoodbranu biti ugrožena jer on neće moći da odgovori i da se brani.

Otero je bio saglasan sa tim te je doneo odluku rekavši da "postoji veliki potencijal za činjenično i krivično preklapanje između građanske i krivične procedure koji bi mogao veoma da utiče na prava gospodina Koena po petom amandmanu".

Advokat Danijelsove na Tviteru je poručio da će verovatno popuniti žalbu na takvu odluku sudije u 9. Apelacionom sudu.

Koen je ranije na sudu rekao da su agenti FBI zaplenili njegove elektronske uređaje i dokumenta sa informacijama o isplati 130.000 dolara koliko je on platio Danijelsovoj u sklopu sporazuma.

Oni su, kako je rekao, takođe zaplenili dokumenta u kojima je komunicirao sa svojim advokatom, Brentom Blejklijem o građanskoj proceduri.

Danijels je ponudila da vrati 130.000 dolara u zamenu za pravo da može da priča i tvrdila je da je sporazum nezakonit zato što su ga potpisali samo ona i Koen, ali ne i Tramp.

Tramp je prvi put progovorio o slučaju danijels prvi put ranije ovog meseca i rekao je da nije znao ništa o Koenovoj isplati, kao i da ne zna odakle mu taj novac.

Bela kuća je u više navrata negorala da je Tramp imao aferu sa Stormi Danijels.

Tramp je, navodi agencija, u četvrtak izjavio da Koen radi veoma mali deo pravnog posla za njega ali da ga jeste zastupao u "slučaju ludače Stormi Danijels".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: