Makron: Nisam ubedio Trampa, promene politike SAD su lude

Francuski predsednik Emanuel Makron kaže da možda nije uspeo da ubedi predsednika SAD Donalda Trampa da se pridržava međunarodnog sporazuma s Iranom.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2018.

00:48

Makron: Nisam ubedio Trampa, promene politike SAD su lude
Foto: Tanjug/AP

Sporazum sa Iranom je šef Bele kuće, inače, nazvao "ludim", a Makron je sada istim pridevom opisao česte promene američke globalne politike.

"Moje stanovište je da će se on odreći ovog sporazuma, iz unutrašnjepolitičkih razloga", rekao je Makron na kraju trodnevne posete SAD, prenosi Bi-Bi-Si.

Tramp ima rok do 12. maja da odluči da li će se Vašington i dalje pridržavati ovog sporazuma, namenjenog sprečavanju Irana da se domogne nuklearnog oružja ili će ponovo uvesti sankcije Teheranu.

Predsednik SAD je oštro kritikovao sporazum s Iranom koji je potpisala administracija njegovog prethodnika Baraka Obame, ocenjujući ga "ludim".

Bi-Bi-Si navodi da je Makron u obraćanju novinarima nakon govora koji je održao studentima Univerziteta "Džordž Vašington", koristio sličan jezik opisujući česte promene u pozicijama SAD o globalnim pitanjima, uključujući klimatske promene i sporazum s Iranom.

"To može da funkcioniše kratkoročno, ali je veoma ludo srednjoročno i dugoročno", rekao je predsednik Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: