Slučaj "inauguracija": Opet odbačena prijava novinarke

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je ponovo odbacilo krivičnu prijavu novinarke lista “Danas” Lidije Valtner.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Ona je prijavu podnela protiv tri osobe zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti 31. maja 2017. tokom inauguracije predsednika Republike ispred Doma Narodne skepštine.

Njenu prijavu tužilaštvo je odbacilo prvi put odbacilo zajedno sa krivičnim prijavama još šest osoba u novembru prošle godine, ali je Više javno tužilaštvo u decembru usvojilo prigovor njenih branilaca protiv te odluke i dalo nalog da Prvo osnovno tužilaštvo sasluša osumnjičene S.S, G.F. i V.M, kao i da ispita Valtner na sve okolnosti tog slučaja.

Postupajući po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je saslušalo osumnjičene S.S., G.F. i V.M. i ispitalo u svojstvu oštećene Lidiju Valtner.

U saopštenju tužilaštvo precizira da je danas donelo rešenje kojim je odbačena krivična prijava Lidije Valtner od 02. juna 2017. godine protiv S.S., G.F. i V.M. zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti jer je tužilaštvo nakon sprovedenih dokaznih radnji “utvrdilo da ne postoji osnov sumnje da su prijavljeni izvršili navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

Nakon razmatranja svih dokaza, izvedenih kako u ponovljenom tako i u prethodnom postupku, utvrđeno je da ne proizilazi osnov sumnje da je bilo ko od osumnjičenih na bilo koji način ugrozio sigurnost oštećene pretnjama da će napasti na njen život ili telo, ukazalo je tužilaštvo.

Valtner može opet da uloži prigovor Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na novo rešenje o odbacivanju prijave.

strana 1 od 105 idi na stranu