Pomozite - devetogodišnja glumica Maša se bori za život

Beograd -- Devetogodišnjoj Maši Artiko iz Beograda pre desetak dana otkriven je maligni tumor bubrega i potreban je novac da bi otišla na lečenje u inostranstvo.

Izvor: Večernje novosti
Podeli

Mala glumica i džez balerina se pre desetak dana vratila sa treninga i rekla mami da je bole leđa. Sutradan su lekari otkrili opaku bolest - karcinom koji je metastazirao i zahvatio krvne sudove i deo pluća.

"Otišli smo u Institut za majku i dete, gde su rekli da je verovatno nešto istegla prilikom vežbanja. Sutradan je imala još jače bolove, pa smo otišle u Tiršovu, gde su doktori videli neke promene na bubregu, radili su analize, magnetnu rezonancu, tumor markere. Tad su dijagnostikovali veliki, maligni tumor na bubregu, koji je metastazirao na krvne sudove i deo plućnog krila. Odmah je počela sa hemoterapijom.Metastaza je zahvatila krvne sudove, pa nam je svaki trenutak važan", kaže njena majka Svetlana Artiko.

Ipak, kako navodi, njena ćerka je loše reagovala na prvu hemoterapiju, jer je primila najjaču dozu.

Svi oni koji žele ili su u mogućnosti, mogu da uplate novac na žiro račun 265-0000005179553-69 u "Rajfajzen banci", na ime Svetlana Artiko.

Društvo

strana 1 od 145 idi na stranu