"Potpisaću sve što treba u korist građana Srbije"

Ni u jednom trenutku se neću uplašiti niti libiti da potpišem sve što treba da građani Srbije imaju punu sigurnost, bezbednost i garanciju prosperiteta.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.04.2018.

18:56

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

To je poručila premijerka Ana Brnabić.

Brnabićeva je, odgovarajući na pitanje poslanika SDS/NS Miroslava Aleksića da li je spremna da potpiše pravno obavezujući sporazum kojim se Kosovu daje stolica u UN, upitala zašto poslanik insistira da kaže kakav će sporazum da potpiše.

"To - da tražite da kaže predsednik Vlade šta će da potpiše dok pregovaramo o normalizaciji, je kao greška kakvu ste pravili tražeći mišljenje Međunarodnog suda pravde. To se ne radi. Možda ste tako radili kada ste tražili mišljenje Međunarodnog suda pravde, kada se diplomatija tako 'strateški' vodila", primetila je premijerka.

Rekla je i da je njena obaveza, koju je preuzela poslom, da se ne libi i ne plaši da potpiše sve što treba da građani Srbije imaju punu sigurnost, bezbednost i garanciju prosperiteta.

Poručila je da će se svaki dan boriti kako bi se našlo najbolje rešenje za Kosovo i Metohiju, za tešku situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: