Vlada Srbije odlučila – hrvatski ministar nije dobrodošao

Vlada Srbije odlučila je da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević ubuduće neće biti dobrodošao u Srbiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

14:51

Vlada Srbije odlučila – hrvatski ministar nije dobrodošao
Foto: Tanjug / VLADA SRBIJE / Slobodan Miljeviæ

Vlada je takvu odluku donela kao odgovor na notu hrvatskog MVEP-a o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu.

"Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi", navodi se u vladinom saopštenju.

Navodi se da Vlada Srbija ostaje opredeljena za izgradnju dobrosusedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprineti narušavanju odnosa sa susedima.

Takođe, dodaje se da Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrednosti, u interesu svih građana Srbije i regiona.

Podsetimo, 21. aprila je iz Zagreba saopšteno da srpski ministar vojni Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku.

Hrvatski mediji navode da postoji mogućnost da nakon recipročnih mera Srbije, Hrvatska "povuče ambasadora iz Beograda" što bi bila najveća kriza u odnosima između dve zemlje od završetka ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Ministar Ivica Dačić je poručio da će, ukoliko to bude slučaj, Srbija odgovoriti istom merom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: