"Da li Srpska lista i dalje podržava Haradinaja?"

Slaviša Ristić iz poslaničke grupe "Nova Srbija – Pokret za spas Srbije" pitao je da li poslanici Srpske liste podržavaju Vladu Kosova Ramuša Haradinaja.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.04.2018.

14:32

Ilustracija: Thinkstock

On je takođe pitao i da li su ministri sa te liste u podneli ostavke ili nisu.

"Svi smo bili svedoci i kada su predstavnici Srpske liste i njihovi ministri, a i sam (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić i Marko Đurić rekli da Srpska lista više neće biti deo vladajuće većine u tzv. Vladi Ramuša Haradinaja i da ministri podnose ostavke. A evo već mesec danas je od tada, a mi zapravo nemamo tu pravu informaciju da li oni zaista i dalje podržavaju vladu teroriste Hradinaja ili su izvan nje", pitao je Ristić na sednici srpskog parlamenta.

Ristić je rekao da, po informacijama koje ima i na osnovu onoga što se može videti na terenu, i pored izjave da više nisu deo vladajuće većine oni zapravo i dalje učestvuju i podržavaju tu vlast.

"Kada su u pitanju tzv. ministri to je više nego očigledno. Znači imamo potpunu potvrdu da oni ne samo što odlaze u svoje kabinete i na poslove već jednostavno imaju redovne sastanke sa tzv. ostalim ministrima Vlade i redovne sastanke sa Ramušom Haradinjem", rekao je Ristić.

On je kazao da zaista želi da zna da li su oni deo te vlade ili nisu, ali da po onome što vide na terenu, očigledno jesu.

Ristić je ta pitanja uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću.

On je tražio odgovor i šta je učinjeno povodom najave Vučića da će biti privedeni "albanski teroristi preobučeni u uniforme terorističe takozvane države Kosova koji su krajem marta kidnapovali Marka Đurića".

Pitanje za predsednicu Vlade Srbije Anu Branbić imao je poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić koji je podsetio da je Vučić obećao da će u martu da počne izgradnja jeftinih stanova za pripadnike Vojske, policije i BIA i pitao kada će prestati obmanjivanje građan i davanja lažne nade.

Poslanik vladajuće Narodne seljačke stranke Marijan Rističević pitao je Ministarstvo unutrašnjih poslova da utvrde da li je tačno da poslanik Demkratske stranke Radoslav Milojičić zajedno sa bivšim ministrom odbrane Draganom Šutanovcem raspolaže prikrivenim vlasništvom nad zgradom na Miljakovcu.

On je pitao i da li je u Trsteniku dok je predsednik opštine bio Miroslav Aleksić, sada poslanik Narodne stranke u republičkom parlamentu divljom gradnjom izgrađen gasovod u tom mestu.

Poslanici su posle postavljanja pitanja nastavili objedinjenu načelnu raspravu o više predloga zakona iz oblasti odbrane i bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: